ALBLASSERDAM – Veiligheidsregio Zuid-Holland Zuid heeft zaterdag 19 februari 2022 de balans opgemaakt van het aantal meldingen in de regio, veroorzaakt door de storm die vrijdag via zee aan land kwam. In Zuid-Holland Zuid kwamen ruim 250 meldingen binnen bij de brandweer. In Alblasserdam was op tien locaties brandweer nodig.

De brandweer werd twee keer opgeroepen voor stormschades aan de West-Kinderdijk en twee keer voor schades aan de Oost-Kinderdijk. Er was een stuk dak losgeraakt, verder waren er dakpannen op straat gevallen en lagen er nog losse dakpannen op de daken.

In de Abraham Kuyperstraat was een lantaarnpaal beschadigd geraakt. De stroom werd daar afgekoppeld. Verder ging de brandweer op pad voor meldingen bij het Zwarte Paard, de Ampèrestraat en de Edisonweg (SOP).

In de Vroegestraat vielen dakpannen op een auto. De brandweer heeft de overige losse dakpannen op het dak goedgelegd, dan wel naar beneden gehaald.

Langs de Staalindustrieweg raakte een romneyloods ernstig beschadigd en viel een boom om.

Verder vielen er bomen om in Park Huis te Kinderdijk, in recreatiegebied het Lammetjeswiel, de Touwbaan, de Blokweerweg (2x) en de Rijnstraat.

Een overzicht van de meldingen per gemeente:

Alblasserdam 9
Dordrecht 49
Gorinchem 20
Hardinxveld-Giessendam 17
Hendrik-Ido-Ambacht 20
Hoeksche Waard 56
Molenlanden 32
Papendrecht 13
Sliedrecht 15
Zwijndrecht 20

De hierboven geregistreerde getallen kunnen in praktijk hoger zijn geweest, omdat brandweereenheden die bij een incident hulp verleenden bijvoorbeeld ook bij de buren assisteerden.

 

 

 

Deel dit bericht via...