ALBLASSERDAM – D66 Alblasserdam heeft de lijst met kandidaten voor de gemeenteraadsverkiezingen van maart 2022 bekend gemaakt. Op de plekken 8, 9 en 10 staan oud-raadslid Piet de Lange en de oud-wethouders Wim Vos en Elias Gijsen. Volgens D66-lijsttrekker Ramon Pardo tekent het het belang van de komende verkiezingen dat deze drie oud-bestuurders op de lijst staan. Pardo: “Ook zij zijn overtuigd dat D66 lokaal een verschil kan maken voor het dorp. Na 12 jaar oppositie is D66 er klaar voor om bestuurlijke verantwoordelijkheid te nemen. Het vertrouwen van deze oud-bestuurders is een welkome steun in de rug.”

Ook tussen de andere tien kandidaten, zitten nieuwe namen, die bij de vorige verkiezingen van vier jaar geleden nog niet op de lijst stonden. Hierover vertelt Ramon Pardo: “We hebben de afgelopen twee jaar gemerkt dat de interesse en betrokkenheid, bij wat er lokaal gebeurt, is toegenomen. Wellicht heeft dit ook te maken met de coronapandemie. Als D66-afdeling zijn we aan de slag gegaan met deze betrokkenheid. Het resultaat is een lijst met serieuze kandidaten die zich willen inzetten voor ons dorp.”

De kandidaten voor D66 tijdens de gemeenteraadsverkiezing in Alblasserdam zijn Ramon Pardo, 2. Jacco Schook, 3. Remco de Boer, 4. Robert Tromp, 5. Tessa Stegman, 6. Arne Verwoert, 7. Hans Tukker, 8. Piet de Lange, 9. Wim Vos en 10. Elias Gijsen.

Reacties Wim Vos en Elias Gijsen
Wim Vos: “Mijn dertienjarig raadslid en wethouderschap heeft me geleerd dat op gemeentelijk niveau je ervoor moet zorgen dat je beschikt over kennis en inzicht zodat je een adviserende rol kunt vervullen. Dat inzicht is het eenvoudigst te verkrijgen door je tussen en met de bevolking te bewegen. Dat heb ik tijdens maar ook na mijn politiek activiteiten uitgebreid gedaan. Met deze brede maatschappelijke en politiek-bestuurlijke ervaring ben ik opnieuw bereid om een club als D66 te helpen en te adviseren om er te zijn voor elke inwoner. Bij D66 is het geen kwestie van principiële beperkingen maar van volledige vrijheid van denken. Geen holle frases of breedsprakerig gedrag maar laten zien waar je voor staat en doen wat je belooft. Stemmen in maart is even nadenken en je verstand gebruiken! ”

Elias Gijsen vult aan: “Sinds begin jaren zeventig maar ook in de afgelopen jaren ben ik altijd kritisch actief betrokken bij gemeente en gemeenschap gebleven. Als lijstduwer voor D66 steun ik de oproep voor verandering. Het is nu echt belangrijk je stem te laten horen, deze verkiezingen doen er echt toe voor ons dorp.”

Wim Vos en Elias Gijsen waren vroeger onder meer betrokken bij de partij Alblasserdams Belang. Uit de krant van maart 1974…