MOLENLANDEN – In Nieuw-Lekkerland, Kinderdijk en Oud-Alblas is in december en rond de jaarwisseling van 2021 / 2022 voor duizenden euro’s schade ontstaan aan gemeentelijke eigendommen. Dat meldt de gemeente Molenlanden dinsdag 4 januari 2022 in een persbericht. In Oud-Alblas was het schadebedrag het hoogst. Daar ontstond voor 4130 euro schade. Er werden 5 ruiten van bushokjes, 3 prullenbakken en twee zebraborden gesloopt. Dit gebeurde in de Schoolstraat, Dorpsstraat, Ireneweg en de Beemdweg.

In Kinderdijk ging op 31 december een ruit van een bushokje aan de Molenstraat kapot. Schade: 510 euro.

In Nieuw-Lekkerland werden op 13 december twee ruiten van een bushokje in de Klipperstraat gesloopt. Op 18 december werd een trottoirkolk in de Mercuriusstraat opgeblazen met vuurwerk en op 30 december werd een prullenbak in de Roerdomp opgeblazen. Schade: 1845 euro.

Burgemeester Segers van Molenlanden schrijft aan de gemeenteraad: “De jaarwisseling is over het algemeen beheersbaar en zonder opvallende of grote incidenten verlopen. De sfeer was op de meeste plaatsen gemoedelijk. Dit betekent helaas echter niet dat er geen schade is. De brandweer heeft daarnaast diverse keren geassisteerd bij het uitmaken van een vuur. In sommige gevallen is er voor gekozen vanuit gemeente brandbare voorwerpen weg te slepen. De kosten hiervoor, en voor afvoer van vuur resten, zijn nog niet bekend. Voor zover mogelijk zal geprobeerd worden deze in rekening te brengen bij de eigenaar/veroorzaker.”

Foto: ter illustratie / archief 2021.