ALBLASSERDAM – De politie heeft maandag 22 november 2021 jongeren aangesproken op het gebruik van stepjes in winkelcentrum Makado in Alblasserdam. Het gebruik van ‘rollend materiaal’ is het winkelcentrum al langer een doorn in het oog. Zeker nu het buiten weer kouder wordt, neemt het gebruik van stepjes, skateboards, fietsen en hoverboards toe in het winkelcentrum. Dit is verboden. “Het heeft helaas al geleid tot een botsing met een hele nare val,” meldt het Makado.

Wijkagent Paul Potma meldt: “Net even in winkelcentrum Makado geweest in verband met overlast van jeugd die rakelings en snel tussen het winkelende publiek steppen/racen. Dit is niet de bedoeling. 12 jongeren op stepjes aangesproken en laten inzien dat steppen daar niet hoort.”

Het winkelcentrum meldt op Facebook: “We zien veel kinderen weer rollend heen en weer gaan door ons winkelcentrum en ouder fietsend door ons winkelcentrum gaan. Dit heeft helaas al tot enkele botsingen geleid met daarbij een hele nare val. Tot aan beschadigingen aan muren, rekken, bakken en deurposten. Het is dan ook verboden om met rijwielen of rollend materiaal in ons winkelcentrum te komen. Altijd al geweest. Dit kan niet alleen leiden tot hele vervelende doktersbezoeken, maar ook tot boetes. Het winkelcentrum is geen overdekte speelplaats en zeker in deze lastige tijd vragen we iedereen om rekening met elkaar te houden.”

Foto: Cees van der Wal / archief 2019.