ALBLASSERDAM – De leden van wandelgroep De Doorlopers maken weer wandelingen door Alblasserdam en omgeving. Vrijdag 12 november 2021 trok de groep, met met name senioren, door onder meer het Lammetjeswiel in Alblasserdam. De activiteiten lagen afgelopen jaar, vanwege de coronamaatregelen, een half jaar stil, maar intussen wordt er weer gewandeld en getraind.

De groep is 7 jaar geleden opgericht door Paul Helvensteijn uit Alblasserdam. Twee keer per week trekken de leden er op uit. Er wordt op maandagmiddag onder meer met duurloop en intervalloop getraind op het korfbalveld bij CKC Kinderdijk in Alblasserdam. En op iedere vrijdag vindt er een vrije wandeling door de omgeving plaats. De tocht is vaak ongeveer vijf kilometer lang.

Er zijn zo’n twintig deelnemers. Zij zijn tussen de 50 en 83 jaar oud. Mensen die ook mee willen doen, kunnen zich bij Paul Helvensteijn melden via het mailadres pahel@planet.nl. Deelname kost 6,50 euro per maand. De leden krijgen met sinterklaas en kerst een cadeautje en er wordt geprobeerd om eens per jaar een uitje te organiseren.