ALBLASSERDAM – Herman Verweij wordt voor de komende gemeenteraadsverkiezingen in Alblasserdam in maart 2022 lijsttrekker voor de VVD. Freek de Gier is kandidaat-wethouder. Dat meldt de VVD vrijdag 5 november 2021 in een persbericht. Verweij werd afgelopen maandag, tijdens de ledenvergadering, gekozen als lijsttrekker. “Herman brengt  veel  dossierkennis en ervaring mee uit vorige raadsperiodes waarin hij namens de VVD enthousiast en betrokken het liberale geluid heeft laten horen.  Herman is deze  huidige raadsperiode ook fractievoorzitter van de VVD-fractie en als nestor in de raad ook vicevoorzitter van de gemeenteraad van Alblasserdam,” zo is te lezen in het persbericht.

Herman Verweij wordt gesteund door de huidige raadsleden Stavros Barzas, Arjan Dekker, Mieke Van ‘t Verlaat en de nieuwelingen Jeffrey Dame, Esra Bieren en Xander van den Bos. “Ik kijk er erg naar uit om met deze mooie mix van ervaren en jonge betrokken mensen een bijdrage te leveren aan ons mooie dorp,” vertelt Verweij.

Verder is besloten dat het verkiezingsprogramma van de VVD het motto “Durven kiezen, durven doen.” meekrijgt. De hoofdpunten uit dit programma zijn:

  • Veiligheid in Alblasserdam; actieve aanpak van ondermijnende criminaliteit en overlast
  • Leefbaarheid; verbetering van de kwaliteit van de buitenruimte. Een schoon, groen en fraai Alblasserdam waar wat te doen is voor jong en oud.
  • Financieel gezond; verantwoorde keuzes zodat we ons dorp mooi houden zonder onnodige lastenverhoging
  • Goede zorg; met een warm hart maar met een zakelijke blik die zorg voor jongeren en ouderen bieden die echt nodig is.
  • Wonen; een kwalitatief, duurzaam en divers aanbod en extra kansen voor jongeren en inwoners van Alblasserdam op de lokale woningmarkt.
  • Bereikbaarheid;   goede ontsluiting en goed openbaar vervoer zijn essentieel voor onze inwoners en bedrijven.

 

Freek de Gier is kandidaat-wethouder. Hij is geen onbekende in de lokale politiek. De VVD meldt in het persbericht: “Naast zijn inzet van meer dan 12 jaar als raadslid, respectievelijk fractievoorzitter en lid van de Drechtraad namens de VVD  heeft De Gier een grote inzet en verdienste getoond voor de gemeenschap en de gemeente Alblasserdam. Voor zijn inzet en toewijding heeft Freek een koninklijke onderscheiding ontvangen. De VVD-leden zijn blij met het enthousiasme en de loyaliteit waarmee de gekozen kandidaten zich in willen zetten en met zijn allen kijken wij dan ook uit naar de komende gemeenteraadsverkiezingen.”

Verkiezingen
In maart 2022 worden de gemeenteraadsverkiezingen gehouden. Inwoners van Alblasserdam kunnen dan hun stem uitbrengen op één van de zes politieke partijen die mee gaan doen aan de verkiezingen. Er zijn in het totaal 19 zetels te verdelen. De partijen die meedoen zijn D66, VVD, SGP, CU, CDA en PvdA.