ALBLASSERDAM – In de nacht van vrijdag 29 op zaterdag 30 oktober 2021 heeft Rijkswaterstaat gewerkt aan de reparatie van de Brug over de Noord bij Alblasserdam. Aanvankelijk was het de bedoeling dat er vrijdag om 22.00 uur gestart zou worden met de reparatie, maar dit werd uitgesteld naar 00.15 uur in verband met de bussen die nog gebruik moesten maken van de brug. Even na middernacht ging de reparatie van start en werd de brug afgesloten voor het wegverkeer. De monteurs zijn tot diep in de nacht bezig geweest met de reparatie. Voetgangers en (brom) fietsers hadden de meeste pech. Zij werden omgeleid via Papendrecht en moesten kilometers omrijden of lopen.

Er voer namelijk geen Waterbus meer en de Noordtunnel is niet toegankelijk voor (brom) fietsers en voetgangers. Diverse jonge nachtbrakers besloten hun ouders wakker te bellen om te vragen of zij met de auto opgehaald konden worden. Diverse ouders gaven hier gehoor aan.

De Brug over de Noord ging vrijdagochtend kapot. Eerst wilde de klep niet meer dicht en later ging de klep juist niet meer omhoog. Wat de oorzaak was van de storing is nog onduidelijk. De brug is inmiddels weer toegankelijk voor het wegverkeer.