ALBLASSERDAM – In en rondom de Souburghse molen aan het Kortland in Alblasserdam wordt zaterdag 23 oktober 2021 een open dag gehouden die vooral bedoeld is voor mensen uit Alblasserdam en omgeving. De entree is die dag gratis en voor de kinderen is er een gratis molen-doe-boekje. Verder is er op de eerste etage in de onlangs gerestaureerde molen een foto-expositie over molens die in de omgeving staan en stonden. Deze expositie is blijvend.

Op de benedenverdieping is er ruimte voor vier personen per keer om een film te bekijken over het ‘werkverleden’ van Souburgh. Buiten is er koffie, thee, koek of erwtensoep met roggebrood te verkrijgen.

De Molenstichting SIMAV, die de open dag organiseert, adviseert om lopend of fietsend naar de molen te komen, omdat er in de omgeving nauwelijks parkeergelegenheid is voor motorvoertuigen.

De start van de molendag is om 10.00 uur en deze duurt in ieder geval tot 17.00 uur, maar waarschijnlijk langer. Zolang de molen draait, is men welkom.