ALBLASSERDAM – In Alblasserdam, Oud-Alblas en Papendrecht zijn zaterdag 23 oktober 2021 lange files ontstaan. Hoofdoorzaak hiervan was de afsluiting van de A15 en de Noordtunnel richting Rotterdam. Er vinden op de A15 wegwerkzaamheden plaats en bij de Noordtunnel vindt onderhoud aan de elektrische systemen plaats. Het verkeer werd omgeleid via onder meer de Brug over de Noord. De filedruk werd het hoogst, toen in de middag de brug werd geopend voor een boot.

De afsluiting van de tunnel duurt tot maandag 25 oktober 2021 05.00 uur.

Omleidingsroutes

  • Het doorgaand verkeer van A15 of A27 wordt bij Gorinchem omgeleid via de A27, A59 en A16.
  • Het doorgaand verkeer van A16 wordt omgeleid via A59 en A27, en via de A20 en A12.
  • Het lokaal verkeer wordt omgeleid via de A16 en de N3.
  • Het vervoer van gevaarlijke stoffen wordt omgeleid via A16, A20, A12, A2 en A27.

Veel mensen reden via de Veerweg bij Papendrecht, naar het Westeinde bij Oud-Alblas en de Vinkenpolderweg bij Alblasserdam. Een ander deel reed via de Burgemeester Keijzerweg in Papendrecht. Op alle genoemde routes stond bijna de hele dag door file.