ALBLASSERDAM – De politie heeft dinsdag 19 en woensdag 20 oktober 2021 met duikers en dreggers gezocht naar een vuurwapen in een sloot ter hoogte van de kruising Blokweersingel / Lekstraat in Alblasserdam. Dinsdag gingen de politieduikers te water. Zij troffen niets bijzonders aan. Woensdag gingen de dreggers van het Landelijk Team Onderwaterzoekingen aan de slag. Zij gebruikten een dreg met hieraan diverse magneten. Even voor 15.00 uur was het raak en bleef er een wapen aan één van de magneten plakken.

Het wapen is veiliggesteld en wordt door de politie onderzocht.

Aanleiding voor de zoektocht naar het vuurwapen was het feit dat in juni van dit jaar op die plek een man werd gearresteerd, die nog een gevangenisstraf open had staan. Daarbij was mogelijk iets in het water gegooid. De politie heeft daar toen gezocht, maar niets aangetroffen.

Gisterennacht zagen mensen hoe een man in de sloot bezig was met een magneet. “Naar aanleiding van dit magneetvissen, heeft de politie ook in de sloot gezocht,” vertelt een woordvoerster van de politie.

De politie zoekt uit van wie het wapen is en hoe het daar komt. Details kan de politie nog niet geven. “Het is echt nog te vroeg om een verband te leggen met bepaalde zaken. Het onderzoek is net gestart,” aldus de politiewoordvoerster.