ALBLASSERDAM – Vanuit het hele land kwamen maandagavond 27 september 2021 meldingen binnen over een onverklaarbaar ‘ufo-licht’ in de vorm van een felverlichte driehoek. Ook in Alblasserdam werd het licht waargenomen, door onder meer Janneke Voskuijl die bijgaande foto’s maakte. Het licht blijkt afkomstig te zijn van de lancering van de Landsat 9; een satelliet die de aarde gaat observeren. De Landsat 9 werd maandag gelanceerd vanuit Californië. Dat gebeurde op een Atlas V 401-draagraket.

Het gaat om een gezamenlijk project van de Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA en de US Geological Survey. De satelliet wordt ingezet om de aarde gedetailleerd in beeld te brengen. Onderzoekers hopen de beelden te kunnen gebruiken bij klimaatvraagstukken.

Elke week worden satellietbeelden naar de aarde gestuurd. Daarmee wordt onder meer watergebruik in kaart gebracht. Verder wordt gekeken naar de gevolgen van bosbranden, de aantasting van koraalriffen en het in de gaten houden van gletsjers en ijs. Bij het maken van de beelden wordt een camera en een infraroodsensor gebruikt.

Foto’s: Janneke Voskuijl.

Deel dit bericht via...