ALBLASSERDAM – De traumahelikopter is donderdagavond 23 september 2021 geland op het speelveld langs het Buitenpad in Alblasserdam. Het Mobiel Medisch Team (MMT), dat met de helikopter vanuit Rotterdam naar Alblasserdam vloog, werd ingezet voor een medische noodsituatie in een woning aan de Zeelt.

In de woning bleek een man onwel te zijn geworden door, zoals het er nu naar uitziet, een allergische reactie op voedsel. De Alblasserdammer is per ambulance meegenomen naar het ziekenhuis voor verder onderzoek.

De helikopter zette de landing in, op het moment dat buurtbewoners uit de wijk Waterland nog aan het sporten waren op het veldje. Toen zij in de gaten kregen dat de heli op hun veld zou gaan landen, maakten zij ruimte en namen plaats bij één van de doeltje, zodat de helikopter veilig kon landen.

Omdat de politie nog in de achterliggende woonwijk was en in verband met hekjes, paaltjes en sloten niet direct bij het Buitenpad kon komen, ging het MMT lopend naar de Zeelt. Onderweg kreeg een MMT-arts een fiets te leen van een omstander, zodat hij alsnog bijtijds bij de woning kon komen.

De helikopter is inmiddels teruggevlogen naar Rotterdam Airport.