ALBLASSERDAM – Op zaterdag 9 oktober 2021 wordt in het Lammetjeswiel in Alblasserdam een hondenduik gehouden. Dit wordt gedaan om te vieren dat vanaf oktober het water, strand en recreatiegebied weer toegankelijk is voor honden. Vanaf 10.00 uur is iedereen welkom bij het strandje. Om 10.30 uur vindt de officiële duik plaats. Voor mensen die zich vooraf aanmelden, is er een goodiebag en hondensnack beschikbaar.

Aanmelden kan via de Facebookpagina van organisator hondeneigenaren Alblasserdam. Er is een evenement op de pagina aangemaakt, waar mensen op kunnen klikken. Aanmelden kan tot uiterlijk 1 oktober.

Een deel van het Lammetjeswiel is het hele jaar door toegankelijk voor honden. Het strandje en de ligweides zijn alleen toegankelijk voor honden tussen 1 oktober en 1 mei.

In januari 2020 vond er in het Lammetjeswiel ook al een hondenduik plaats. Alblasserdammer Sander Buist deed toen een oproep op Facebook om met de honden naar het Lammetjeswiel komen, om alle ‘vuurwerkstress’ eruit te rennen en te zwemmen. Meer dan veertig mensen kwamen met hun hond naar de zwemplas.

Foto’s: archief 2020.