ALBLASSERDAM – Tijdens de tiende opruimactie, die afgelopen zaterdag in Alblasserdam werd gehouden, hebben 107 mensen meegedaan. 23 deelnemers deden voor het eerst mee aan de actie Alblasserdam Schoon, waarbij zwerfvuil in het dorp werd opgeruimd. “Het was schitterend mooi weer en hartverwarmend om al die enthousiaste deelnemers bezig te zien,” vertelt organisator Peter van der Spoel.
De organisator doet hieronder verslag van afgelopen zaterdag.

Opvallend was dat ik weer diverse keren te horen kreeg : het valt best mee wat er aan afval ligt. Toch ook weer opmerkelijke zaken opgehaald:

Bij het Lammetjeswiel werden door de familie Van der Linden en de kids van Brand de volgende zaken mee naar huis gebracht :

  • Een winkelkar van Dirk zonder schuifje aan de ketting ( meteen afgeleverd bij Dirk  ).
  • Een verkeersbord met pijl zoals je ze bij vluchtheuvels ziet van 14kg.
  • Behalve het gebruikelijke hebben de kinderen in totaal 275 blikjes, flesjes en pakjes bij elkaar geraapt.
  • Een defecte step.

De familie van ’t Hof had een complete kinderwagen gevonden en ook die ging naar de gemeentewerf.

2 jongens vonden een kratje met lege flesjes bier en hadden zo een mooie bijverdienste. Ook nog een gitaar in 2 stukken gezien.

Ik heb 2 keer met de bus naar de gemeentewerf gereden en het resultaat was 3 overvolle rolcontainers vol met zakken vuil.

Ik heb alles gewogen voordat het de container in ging en tot mijn verbazing bleek dat er toch maar even 250kg rotzooi is opgehaald.

Rotzooi die door medemensen meedogenloos op straat wordt gegooid.

Alle mensen die aan alle opruimacties hebben meegedaan heel erg bedankt voor jullie inzet, steun en enthousiasme.

De mensen van de Gemeentewerf bedankt voor de fijne samenwerking.

En alle sponsors die de actie vanaf het begin ondersteunen en ook de sponsors die voor deze 10e keer iets extra’s hadden aangeboden om te verloten. Het is heel leuk om daar mensen die hun best hebben gedaan, mee te verrassen. Mijn vrouw bedankt voor het iedere keer meehelpen met het opruimen en daarna de hele dag hesjes en handschoenen wassen. Ook Alblasserdamsnieuws bedankt voor er iedere keer aandacht aan te besteden. We gaan gewoon door en 15-1-2022 is de volgende actie.