ALBLASSERDAM – Zaterdag 18 september 2021 wordt voor de tiende keer een zwerfvuilopruimactie gehouden in Alblasserdam. Dit valt samen met de World Cleanup Day. Voor iedereen die meehelpt wordt er ditmaal een menubon van de McDonald’s beschikbaar gesteld, in plaats van een bon voor een product naar keuze. Inschrijven voor deelname kan nog tot aanstaande vrijdag 09.00 uur.

Organisator Peter van der Spoel vertelt: “Het is de bedoeling dat ik bij iedereen die zich aanmeldt als deelnemer aan de opruimactie alle benodigde spullen ( hesje, grijper, handschoenen, vuilniszakken, plattegrond van de wijk en een door Plus van Holten beschikbaar gestelde doos met 6 Mueslirepen ) voor het opruimen, persoonlijk thuis kom brengen in de periode voor 18-9-2021. Alle spullen zijn na de vorige actie gewassen of ontsmet. Op zaterdag 18-9-2021 kunnen de deelnemers van 9.30 tot 12.00 uur in de eigen wijk gaan opruimen.”

Van der Spoel vervolgt: “ Iedereen krijgt van mij een opruimgebied aangewezen via een email. Ook nu worden gevulde vuilniszakken door mij opgehaald met een busje.

Na afloop ga ik vanaf 13.00 uur bij alle deelnemers langs om de uitgeleende materialen weer op te halen. Dan geef ik op dat moment iedere deelnemer de McDonald’s menubon. Iedere deelnemer krijgt ook een bamboe-pen met ‘Alblasserdam Schoon’ erop. Beschikbaar gesteld door Team Terminal. Mocht er iemand niet thuis zijn dan spreken we een ander moment af.”

De organisator heeft diverse bedrijven bereid gevonden iets beschikbaar te stellen voor de verloting. “Plus van Holten heeft een Pluswaardebon beschikbaar gesteld van € 20,- + 2 bossen bloemen. Bakkerij J van der Wegen stelt een cadeaubon van € 20,- beschikbaar. Cultureel Centrum Landvast stelt 2×2 filmkaarten beschikbaar. Kapsalon Cupido stelt een haarproductenpakket beschikbaar. Rijwielhandel Het Rijwielhuis stelt een tegoedbon van € 25,- beschikbaar. Kluswijs stelt een Stanley schroevendraaierset beschikbaar. Je kan als deelnemer maar 1 keer uitgeloot worden.”

De inschrijftermijn ( zie website www.alblasserdamschoon.nl ) sluit op vrijdag 17-9-2021 om 9.00 uur of als het maximale aantal deelnemers van 120 is bereikt.