ALBLASSERDAM – De PvdA in Alblasserdam draagt op de gemeenteraadsvergadering van 28 september 2021 Kees Jongmans voor als wethouder. Jongmans werd al aangesteld als tijdelijk vervanger van wethouder Dorien Zandvliet die sinds 2014 wethouder was in Alblasserdam, maar in 2020 om gezondheidsredenen haar taken neer moest leggen. Eerder deze maand maakte Zandvliet bekend dat zij definitief niet terugkeert als wethouder in Alblasserdam. Kees Jongmans vervangt Zandvliet sinds 15 december 2020 en wordt nu door de PvdA voorgedragen als wethouder tot aan einde van de huidige zittingsperiode van de raad: tot de gemeenteraadsverkiezingen van maart 2022.
In een persbericht laat de PvdA woensdagavond 15 september 2021 weten: “De PvdA betreurt het vertrek van Dorien Zandvliet, gezien haar voortreffelijke staat van dienst als wethouder en haar grote sociale betrokkenheid bij ons dorp en zijn inwoners, maar respecteert uiteraard haar besluit en wenst haar alle goeds toe in haar verdere loopbaan. Kees Jongmans heeft zich in relatief korte tijd goed ingewerkt als wethouder en zich een bekwam bestuurder getoond. Zijn benoeming zal zorgen voor bestuurlijke continuïteit in een situatie waarin er, na het vertrek van de SGP, sprake is van een minderheidscollege.”

Kees Jongmans is gedurende twee periodes (8 jaar) wethouder voor de PvdA in de gemeente Roosendaal geweest, met onder meer de portefeuilles zorg & welzijn, jeugd en onderwijs. Daarnaast heeft hij ervaring in leidinggevende functies bij diverse gemeentes op het gebied van ruimte en economische ontwikkeling. Sinds zijn pensionering in 2014 is Kees Jongmans bestuurlijk actief in meerdere organisaties waaronder thuiszorg- en jeugdzorginstellingen.