ALBLASSERDAM – Tien clubs uit Alblasserdam en Oud-Alblas hebben dinsdag 14 september 2021 een waardebon ontvangen. In het totaal kregen de clubs uit handen van Charlotte Mallee-Dekker en Thijs Donkervoort van gezondheidscentrum Dok11 2900 euro. Normaal gesproken gaan leden van clubs in Alblasserdam op pad om rondes door Alblasserdam te rennen tijdens de Dok11-clubkasrun in de week van het Havenfestival. Per ronde wordt er dan een bedrag geschonken. De organisatie heeft het evenement, waar altijd zo’n duizend mensen aan meededen, geannuleerd in verband met alle maatregelen rondom het coronavirus. De uitreiking vond plaats op de atletiekbaan van A.A.A. op sportpark Souburgh.

“Waar, vanwege coronamaatregelen, de ene na de andere activiteit van het havenfestival de afgelopen weken moest worden afgezegd, heeft de organisatie van de Dok 11 clubkasrun alles op alles gezet om toch te kunnen voldoen aan de kernwaarde van de clubkasrun: zoveel mogelijk mensen uit het dorp op een verantwoorde manier aan het bewegen krijgen. Voor de vakantie was daarom het bericht uitgegaan dat de clubkas run, in welke vorm dan ook, door zou gaan. Na de vakantie bleek echter dat de ontwikkelingen op het gebied van corona de organisatie dwongen om in aangepaste vorm door te gaan. Ondanks het feit dat de vergunning verstrekt was omdat aan alle maatregelen voor wat betreft corona zou worden voldaan is toch besloten om de clubkasrun aan te passen. Aan de ene kant willen we niets liever dan alle verenigingen stimuleren om zich sportief in te zetten om zo een bijdrage voor de clubkas te verdienen. Dit zou echter betekenen dat op een gegeven moment er toch heel veel sporters op minder dan 1,5 m van elkaar op de baan zouden staan. Dit zou een extra risico geven op een corona-uitbraak. En dat laatste staat nou juist haaks op wat bij gezondheidscentrum Dok 11 hoog in het vaandel staat: bijdragen aan een goede gezondheid voor alle inwoners,” aldus Charlotte Mallee-Dekker en Thijs Donkervoort. Beide initiatiefnemers voor de Dok11 clubkasrun.

Badmintonclub Alblasserdam ontving 75 euro, Gymnastiekvereniging DSS uit Oud-Alblas 150 euro. De Scouting in Alblasserdam ontving 200 euro, Smash’66 200 euro. Atletiek Afdeling Alblasserdam en Wiekslag ontvingen ook allebei 200 euro. Voetbalvereniging Alblasserdam heeft 275 euro gekregen, CKC Kinderdijk 500, Voetbalvereniging De Alblas 525 en gymnastiekvereniging KDO krijgt 575 euro op hun rekening gestort.

Alle sportclubs die de afgelopen twee jaar hebben meegedaan met de clubkasrun, kregen het gemiddelde van de ronde-opbrengst over die twee jaar uitgekeerd.