ALBLASSERDAM – Criminelen hebben in de nacht van vrijdag 27 op zaterdag 28 augustus 2021 een explosief tot ontploffing gebracht in een woning aan de Boezem in Alblasserdam. Het betreft de woning die onlangs door de locoburgemeester werd gesloten in de vergisontvoeringszaak. In de Merelstraat bij een woning ook een explosief aangebracht. Dit explosief is niet afgegaan en is door de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) onschadelijk gemaakt. De naastgelegen woningen in de Merelstraat zijn door de hulpdiensten ontruimd.

Rond 01.30 uur was er een zware dreun te horen in de Boezem, in de wijk Waterland in Alblasserdam. Buurtbewoners zagen direct dat het goed mis was en belden 112. De voordeur van een woning bleek te zijn opgeblazen, diverse ruiten waren eruit geknald en in de woning is een grote ravage ontstaan met onder andere schade aan de keuken.

De woning in de Boezem werd onlangs gesloten door locoburgemeester Kraijo. Dit heeft te maken met de geruchtmakende vergisontvoering die donderdag 5 augustus 2021 plaatsvond in het plaatsje Cruquius. In Cruquius werd een 56-jarige man uit Hoofddorp ontvoerd. Het heeft er alle schijn van dat de ontvoerders de verkeerde persoon hadden meegenomen. Een week later is de ontvoerde man in Delft aangetroffen. Later werd duidelijk dat de ontvoerders de 59-jarige bewoner uit de Boezem hadden willen kidnappen. Deze man meldde zichzelf bij de politie. Onlangs werd om dezelfde reden een woning aan de Merelstraat gesloten.

Naar aanleiding van de explosie in de Boezem, ging de politie een kijkje nemen in de Merelstraat. Daar kwamen agenten tot de ontdekking dat in de brievenbus een explosief was geplaatst, maar nog niet was afgegaan. De buren werden geëvacueerd en de Explosieven Opruimingsdienst kwam ter plaatse om het explosief onschadelijk te maken.

In de omgeving is nog gezocht naar verdachten, maar er is niemand aangetroffen. Wel staat de explosie op beeld bij de politie. In de Boezem was namelijk een grote beveiligingscamera geplaatst.

Later meer.