ALBLASSERDAM – De organisatie van Zomerpaspoort Alblasserdam baalt ervan dat, nu het weer wat mooier wordt, kinderen ineens niet op komen dagen bij activiteiten waar zij zich voor hebben aangemeld. Met het zomerpaspoort kunnen kinderen al wekenlang deelnemen aan tientallen activiteiten die georganiseerd worden in het dorp. “Het strand of zwembad is met deze heerlijke zomerse dagen heel aantrekkelijk. Dat snappen wij. Maar nu komen veel kinderen ineens niet opdagen bij activiteiten en daar worden we verdrietig van,” meldt de organisatie.

Het kost namelijk kostbare tijd van de vrijwilligers die rekenen op een groep kinderen. “Vrijwilligers zetten hun vrije tijd in om een leuke activiteit neer te zetten voor jullie (klein) kinderen. No shows zijn niet motiverend om volgend jaar nog een keer een activiteit te organiseren,” aldus de organisatie op Facebook.

Afmelden
In een reactie laat Dimphi van Amen namens de organisatie weten dat zo’n dertig procent van de kinderen niet komt bij mooi weer. “Er gaat weken voorbereiding aan vooraf. Laat het gewoon even weten als je niet komt, want dit is echt zonde. Een ander kind kan namelijk de plaats innemen van degene die afmeldt. Als dit niet gebeurt, blijft die plaats onbenut. Heb jij je (klein) kind ingeschreven voor een activiteit en heb je toch andere plannen gemaakt meld je dan minstens 48 uur van te voren af via dit mailadres lv.barnhoorn@alblasserdam.nl”.

780 kinderen
Van Amen hoopt dat haar oproep niet te negatief klinkt. “Want het is een prachtig evenement, waar honderden kinderen van genieten. 780 kinderen hebben zes weken lang plezier beleefd aan alle activiteiten. 25 verengingen en stichtingen deden mee en 118 vrijwilligers hebben zich ingezet om er een succes van te maken. Er waren 142 activiteiten voor kinderen van vier tot en met twaalf jaar en 77 activiteiten voor de jeugd van dertien tot en met achttien jaar.”

Knallend eindfeest
Van Amen besluit: “Donderdagavond sluiten we dit fantastische evenement af met een knallend eindfeest voor de kinderen op het terrein van Landvast.