ALBLASSERDAM – Een 32-jarige motorrijder uit Hardinxveld-Giessendam is zaterdagmiddag 21 augustus 2021 gewond geraakt, nadat hij met zijn motor bovenop een tegenligger knalde. Het ongeval gebeurde even na 15.00 uur op de West-Kinderdijk in Alblasserdam. De motorrijder haalde in, maar kon in de bocht niet meer tijdig op de eigen weghelft komen. Hij botste tegen een tegemoetkomende huurauto die werd bestuurd door een 37-jarige man en sloeg over de kop. Andere motorrijders en passanten boden eerste hulp en belden 112.

De Hardinxvelder liep in ieder geval een botbreuk en kneuzingen op. Zijn helm, motorpak en handschoenen zorgden ervoor dat het letsel (gezien de botsing en de schade) relatief beperkt bleef. De man is per ambulance meegenomen naar het ziekenhuis voor verdere behandeling.

De toeristen uit de huurauto, die net een bezoek aan Kinderdijk hadden gebracht, bleven ongedeerd. Hun auto ging na enige tijd automatisch op slot, waardoor de berger het voertuig niet mee kon nemen. De elektrische auto kon na enige tijd alsnog door het verhuurbedrijf op afstand ontgrendeld worden, zodat de berger het voertuig alsnog kon afvoeren. De dijk is inmiddels weer vrijgegeven.