NIEUW-LEKKERLAND – De hoofdredacteur van Klokradio, Marjo de Waard, heeft ontslag genomen bij Klokradio. Dat meldt de omroep in een persbericht. In een toelichting laat Klokradiovoorzitter Arie Slob weten dat er onlangs gesprekken zijn gevoerd. “De communicatie was in de afgelopen periode niet meer zodanig, dat wij als bestuur goed konden besturen. Daar zijn we met elkaar over gaan praten. Daarin hebben we elkaar niet gevonden. Daarop heeft Marjo afgelopen maand haar ontslag ingediend in het bij Programmabepalend BeleidsOrgaan (PBO).”

Ook Marjo’s man Peter de Waard is gestopt als vrijwilliger bij de omroep.

Als tijdelijk vervanger van Marjo de Waard is Leo Huisman aangesteld. Leo was vroeger hoofdredacteur bij Klokradio. Die aanstelling is voorlopig voor een half jaar. Intussen wordt gezocht naar een nieuwe hoofdredacteur.

Bij Klokradio werken tientallen vrijwilligers die meerwerken aan de radioprogramma’s. De programma’s zijn bedoeld voor inwoners van Alblasserdam en Molenlanden. De beide gemeenten betalen Klokradio jaarlijks, via het rijk, een bepaald bedrag per huishouden.

Klokradio is te ontvangen via de etherfrequenties 97.3 MHz (Westelijk deel Alblasserwaard), 107.0 MHz (Noordoostelijk deel Alblasserwaard) en 92.1 MHz (Zuidoostelijk deel Alblasserwaard), allen in de FM-band.

Deel dit bericht via...