ALBLASSERDAM – Ruim honderd kinderen hebben vrijdag 6 augustus 2021 een wandeling gemaakt door Park Huis te Kinderdijk en recreatiegebied het Lammetjeswiel in Alblasserdam. Het gebied was omgetoverd tot sprookjesbos. Langs een wandelroute van ongeveer drie kilometer stonden allerlei personages uit sprookjes. Zo liepen er verspreid over de route onder andere een elfje, een koning, kabouters, roodkapje en Pinokkio. Het sprookjesbos was onderdeel van het zomerpaspoort dat dit jaar voor de tweede keer wordt georganiseerd. Ook kinderen zonder zomerpaspoort konden meedoen.

Sprookjesbos
Bij de ingang van het sprookjesbos kregen de deelnemers een kaart mee om de kabouters, vlinders en rupsen onderweg te tellen en alle sprookjesfiguren die zij tegenkwamen, af te strepen. Intussen konden de kinderen een dansje doen met een fee en luisteren naar een spannend verhaal van het bosmevrouwtje. De sprookjesfiguren die aanwezig waren, waren de trollenkoning. Bloemenfee, Kapitein Haak, Peter Pan, Gepetto, Pinokkio, de boze heks, Sneeuwwitje, Ariël en de zeemeermin, Elsa, Roodkapje, Belle, en meerdere kabouters en paddenstoelenvrouwtjes

Zomerpaspoort
Het zomerpaspoort werd vorig jaar bedacht en beleeft dit jaar de tweede editie. Het is bedoeld voor jeugd in Alblasserdam. Jeugdland Alblasserdam – initiatiefnemer van de eerste editie – en het ABC-team organiseren samen met verenigingen, stichtingen en creatieve ondernemers uit Alblasserdam meer dan 100 activiteiten. Kinderen van 4 tot en met 12 jaar en jeugd van 13 tot en met 18 jaar uit Alblasserdam kunnen zes weken lang hieraan meedoen. Verder is het voor kinderen mogelijk om zonder zomerpaspoort deel te nemen aan diverse activiteiten. Dit was één zo’n activiteit. Zo’n veertig kinderen maakten hier vrijdag gebruik van.

27 augustus wordt er nog een sprookjestocht gehouden. Die vindt dan alleen plaats in het park en niet in het Lammetjeswiel. Inschrijven voor deelname kan ook zonder zomerpaspoort.

Deel dit bericht via...