ALBLASSERDAM – Een politieachtervolging door Alblasserdam is woensdagmiddag 4 augustus 2021 geëindigd in een ongeval tussen een politiemotor en een scooter. Dit gebeurde op de Vondellaan in Alblasserdam. De bestuurder van de scooter werd direct na de val aangehouden door de agent die zelf ook ten val kwam.

De motoragent zag even na 16.00 uur op de Dam in Alblasserdam een scooter rijden, met daarop twee jongens. De agent wilde de bestuurder meenemen naar een controleplaats op het Zuiderstek. De 17-jarige scooterbestuurder uit Nieuw-Lekkerlander was echter niet van plan te stoppen en ging er vandoor.

Er volgde een achtervolging door het dorp. Ter hoogte van de Vondellaan botste de scooterrijder achterop de politiemotor. De agent en de jongens op de scooter kwamen ten val. De jongens wilden te voet verder vluchten. De 17-jarige bestuurder kon door de motoragent direct aangehouden worden. De bijrijder is gevlucht.

Nader onderzoek wees uit dat de bestuurder geen rijbewijs heeft en vermoedelijk onder invloed van drugs reed. Daarnaast was de scooter voorzien van een gestolen kentekenplaat. Verder was de scooter niet voorzien van een spiegel. De scooter is door de politie in beslag genomen voor nader onderzoek. Dan zal ook de herkomst van het voertuig worden onderzocht. De bestuurder zal ook beboet gaan worden voor het veroorzaken van een gevaarlijke verkeerssituatie.

De motoragent is ongedeerd gebleven. Zijn motor is licht beschadigd geraakt. Of de jongens die op de scooter zaten gewond zijn geraakt, is niet bekend. De aangehouden 17-jarige is direct meegenomen naar het politiebureau.