ALBLASSERDAM – Op de Brug over de Noord is maandag 26 juli 2021 een ernstig ongeval gebeurd. Het wegverkeer stond stil, omdat de brug open ging voor zeilboten. Een vrachtwagenchauffeur kwam aangereden en botste tegen de stilstaande auto’s. Drie personenauto’s raakten fors beschadigd. Twee personen raakten gewond.

De bestuurder van de grijze Mercedes kon niet zelfstandig uit zijn voertuig komen en werd door de brandweer bevrijd. De man is per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. In één van de andere auto’s zat een kind dat gewond was geraakt. De jongen is gestabiliseerd en ook meegenomen naar het ziekenhuis.

Hoe het ongeval kon gebeuren wordt onderzocht. Er wordt daarbij bekeken of de chauffeur de wachtende auto’s op de brug over het hoofd heeft gezien of dat er sprake was van een technisch mankement aan de vrachtwagen. De chauffeur is voor een verhoor meegenomen naar het politiebureau. Daar gaat de politie, met de tussenkomst van een tolk, in gesprek, in de hoop te kunnen achterhalen waar het mis is gegaan.

De brug is de komende tijd afgesloten voor al het wegverkeer. Fietsers en voetgangers kunnen wel de brug over.

De brug is inmiddels weer vrijgegeven.