ALBLASSERWAARD – Deze week is langs de N214, tussen Oud-Alblas en Bleskensgraaf een reebok doodgereden. Het is al minimaal het achtste reetje dat dit jaar in de Alblasserwaard dodelijk verongelukt. Een week geleden werd er ook al een ree aangereden bij het Alblasserbos bij Papendrecht.

Arjan de Koning, valwildcoördinator van het westelijk deel van de Alblasserwaard, roept mensen op om de aanrijdingen in ieder geval te melden. “Degene die hem had aangereden op de N214, is doorgereden. Een bestuurder van de auto heeft gelukkig wel een melding gemaakt bij de politie. Rijdt u een ree aan, meld het dan bij de politie via 0900-8844 en bij gevaarlijke plekken kan dit via 112 of bij de valwildschutters van de Alblasserwaard via Arjan de koning 06-30410664.”

Arjan de Koning vertelt: “Het gaat heel goed met de reeën in de Alblasserwaard. We hebben alweer wat reekalfjes waargenomen. Door de beperkte leefomgeving in de Alblasserwaard, komen er helaas veel aanrijdingen voor. Dit jaar al minimaal 8 stuks. Het zijn voornamelijk bokken die door een bok verstoten worden.”

De valwildcoördinator heeft bij het waterschap en de provincie op passende maatregelen gevraagd. “Denk daarbij aan waarschuwingsborden, snelheidsbeperkingen en/of wildspiegel.”