ALBLASSERDAM – Twee personenauto’s zijn dinsdag 13 juli 2021 met elkaar in botsing gekomen op de Van Eesterensingel in Alblasserdam. Een 79-jarige vrouw uit Kinderdijk reed over de doorgaande weg en werd over het hoofd gezien door een andere automobiliste die van links kwam. Een botsing volgde. De Kinderdijkse raakte uit koers, knalde tegen een betonnen paaltje en kwam na een botsing tegen de fonteinkast tot stilstand bij een sloot. Beide automobilistes kwamen met de schrik vrij. Het duurde enige tijd voordat het voertuig bij de kast geborgen kon worden.

Eerst moest namelijk de spanning van de kast gehaald worden. Netbeheerder Stedin moest hiervoor ter plaatse komen.

Vanuit de fonteinkast worden de fonteinen in de Van Eesterensingel aangestuurd. De kast zal binnenkort gerepareerd worden.