ALBLASSERDAM – In een container bij het afvalbrengstation van HVC aan de Crezeepolder in Hendrik-Ido-Ambacht, ter hoogte van de Brug over de Noord, is maandag 12 juli 2021 brand uitgebroken. Uit één van de bakken kwamen dikke rookwolken en er waren vlammen te zien. De brandweer schaalde op naar ‘middelbrand’.

Bij de bestrijding van de brand werd niet alleen de reguliere tankautospuit ingezet, maar werd er ook gebruik gemaakt van de schuimbluswagen. Tijdens de bluswerkzaamheden werd het terrein gesloten voor publiek. Inmiddels is HVC weer geopend.

Het afvalbrengstation wordt gebruikt door inwoners van Alblasserdam, Ridderkerk, Hendrik-Ido-Ambacht en Zwijndrecht.

Update: HVC laat in een reactie weten: “Een metaalcontainer stond enige tijd in brand. De beheerder heeft het vermoeden dat de brand is ontstaan doordat iemand een barbecue heeft weggegooid waar nog hete kolen in zaten. Met het verplaatsen van de container zijn er kolen uit gevallen die in contact kwamen met autostoelen waarop bekleding zat. Vervolgens sprong de brand over op andere onderdelen. De brand is inmiddels geblust en het afvalbrengstation is sinds 13.30 uur weer open voor publiek.”

Foto’s: Gerard van Helden, Hans Pellikaan, Glenn Nannings en Peter Stam.

Deel dit bericht via...