ALBLASSERDAM – De politie heeft deze week gecontroleerd op snelheid van het verkeer in Alblasserdam. Op de Blokweerweg en op de Van Hogendorpweg controleerden agenten de snelheid met behulp van een laser. Al snel bleek er iets mis te zijn met dit apparaat. De laser, die normaal op een paar honderd meter afstand al de snelheid kan meten, kon nu alleen nog op een paar meter afstand de snelheid bepalen. De controle werd uiteindelijk afgebroken. Van de keren dat de laser de snelheid kon meten, bleek niemand te hard te rijden. Het is de bedoeling dat in de komende vier maanden meer verkeerscontroles gaan plaatsvinden in Alblasserdam.

In Papendrecht en Sliedrecht werden ook controles uitgevoerd. Bij de kluifrotonde bij de N3 vond een alcoholcontrole plaats. Er werd 1 persoon aangehouden. Hij bleek twee keer meer alcohol te hebben gedronken dan is toegestaan. Verder werd een 22-jarige man, na een politieachtervolging, aangehouden voor het rijden zonder geldig rijbewijs. De man kreeg ook een boete voor het niet opvolgen van de aanwijzingen van de politie.

Verder werd bij het politiebureau in Papendrecht een controle gehouden. Er werden onder meer aanhangers en scooters en brommers gecontroleerd. In het totaal werden daar 25 bekeuringen uitgeschreven.

In Sliedrecht, op de Deltalaan, werden tien bekeuringen uitgeschreven voor te hard rijden. De hoogst gemeten snelheid was daar, na correctie, 58 kilometer per uur, waar 50 kilometer per uur is toegestaan.

De organisatie was in handen van Wilco Gijben. Aan de controle deden de wijkagenten, de basisteams en het studentenbureau mee.