ALBLASSERDAM – De traumahelikopter die in de nacht van zaterdag 3 op zondag 4 juli 2021 werd ingezet voor een melding over een reanimatie in de Rietlanden in Alblasserdam, blijft voorlopig in Alblasserdam aan de grond staan. Het Mobiel Medisch Team (MMT) wilde na hun inzet met de helikopter naar Rotterdam Airport. Net na het stijgen en vertrek, bleek echter dat de bewolking te laag zat om door te mogen vliegen. De helikopter maakte rechtsomkeert en landde voor de tweede keer op het korfbalveld van CKC Kinderdijk.

Twee personen van het MMT zijn met spoed opgehaald door de chef van dienst van de ambulance. De mannen van het MMT zijn met spoed naar Rotterdam airport gebracht, zodat ze daar vandaan weer inzetbaar zijn met de auto.

De verwachting is dat het de komende uren te bewolkt / mistig is om met de helikopter te vliegen. De piloot blijft de komende uren bij zijn toestel. Zodra de zon op komt, mag de piloot terugvliegen. Als eerder in de nacht de wolken zijn verdwenen, zal opnieuw iemand van het MMT naar Alblasserdam worden gebracht. De piloot mag in de nacht namelijk niet zonder een tweede persoon vliegen.