ALBLASSERDAM – Jannie Meijer – Uittenbogaard uit Alblasserdam heeft woensdagavond 16 juni 2021 een Koninklijke Onderscheiding ontvangen. De uitreiking vond plaats in basisschool Het Kompas aan het Scheepsbouwplein, waar een ‘extra bestuursvergadering’ plaatsvond. Toen rond 20.30 uur de familie ineens binnen kwam lopen, gevolgd door burgemeester Jaap Paans, kreeg mevrouw in de gaten dat er iets bijzonders aan de hand was. Na de toespraak van de burgemeester, werd de onderscheiding door de man van mevrouw Meijer opgespeld.
Jannie Meijer- Uittenbogaard zet zich al ruim dertig jaar vrijwillig in voor de Havenkerk. Daarnaast is zij dit jaar vijfentwintig jaar vrijwilligster bij School met de Bijbel Het Kompas.

Mevrouw (60) is in het dagelijks leven ambtelijk secretaris bij de gemeente Dordrecht. Sinds 1990 is zij vrijwilliger bij de Havenkerk, waar ze notuleert en verantwoordelijk is voor de administratie. Ook maakt ze het koffierooster en draait zij bardiensten. Sinds 1996 is ze daarnaast actief in het bestuur van de vereniging tot Stichting en Instandhouding van een School met de Bijbel Het Kompas. Ze begon als bestuurslid, werd in 1999 secretaris en is sinds 2013 voorzitter van de vereniging.

De Alblasserdamse is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.