ALBLASSERDAM – Het lichaam dat zondag 13 juni 2021 werd aangetroffen in de rivier de Noord bij Alblasserdam, is van een 21-jarige man uit Rotterdam. Dat heeft het politieonderzoek uitgewezen. De politie heeft zondag uitgebreid onderzoek gedaan en is tot de conclusie gekomen dat er geen sprake is van een misdrijf.

Sinds afgelopen donderdag werd er in het water rondom de Brug over de Noord lange tijd gezocht naar de man, nadat in de buurt zijn auto was aangetroffen en zijn familie zich zorgen maakte. Er werd met een politieboot met sonar en met boten van Rijkswaterstaat naar de man gezocht.

Zondagochtend zag iemand een persoon in de buurt van de brug drijven, waarna de hulpdiensten massaal uitrukten voor een melding over een drenkeling. Al snel na aankomst bleek het te gaan om een al langer overleden persoon.

Politieonderzoek wees later op de dag uit dat het gaat om de man die sinds donderdag werd vermist.