ALBLASSERDAM – De politie heeft afgelopen week een 17-jarige jongen uit Alblasserdam aangehouden voor het bezit van de drugs hasj en wiet. De jongen zat als bijrijder in een auto. De politie zag de auto rijden in Sliedrecht en gaven de bestuurder een stopteken. “Bij het openen van de bijrijdersdeur kwam er direct een sterke wietlucht naar buiten. Hierop hebben onze collega’s de uitlevering gevorderd van alle aanwezige drugs,” meldt de politie.

De politie vervolgt: “Hierna kwamen er meerdere softdrugs tevoorschijn en gaf de bijrijder onder andere 5 gripzakjes met hasj en 2 met hennep. Vervolgens hebben zij een onderzoek ingesteld in het voertuig. Hierbij hebben zij geen andere verboden middelen gevonden. De bestuurder werd onderworpen aan een alcohol en drugstest. Deze waren allebei negatief.”

De bijrijder, een 17-jarige man uit Alblasserdam, werd aangehouden voor het bezit van softdrugs. De Alblasserdammer werd overgebracht naar het cellencomplex in Dordrecht.

De politie: “Bij de insluiting werd er in de onderbroek van de verdachte nog een prepaid telefoon, 435 euro en nog twee gripzakjes met hasj aangetroffen. Hierbij had de verdachte niet aan de vordering van alle aanwezige drugs voldaan. Dit zal meegenomen worden in het onderzoek. De recherche gaat deze zaak verder onderzoeken. De verdachte zal later zijn straf te horen krijgen.”