ALBLASSERDAM – Bas Romeijn uit Alblasserdam is deze week, tijdens de gemeenteraadsvergadering, benoemd tot commissielid (burgerraadslid) voor de ChristenUnie. Verder heeft Teus Stam aangegeven te willen stoppen als raadslid van de ChristenUnie in Alblasserdam. Om de overdracht zo soepel mogelijk te laten verlopen zal Teus nog enkele maanden raadslid blijven en in de eerste raad na het zomerreces, waarschijnlijk eind september, afscheid nemen. Dat meldt de CU donderdag 27 mei 2021.

De CU vervolgt: “Teus Stam zal dan worden opgevolgd door de heer Bas Romeijn, die tijdens de verkiezingen in 2018 als nummer 6 op de verkiezingslijst stond. Voor vele Alblasserdammers zal Bas een bekend gezicht zijn als de eigenaar van Deco Home in het Makado. Hij is dinsdag 25 mei in de raadsvergadering al benoemd als commissielid.”

Verder meldt de ChristenUnie: “Teus heeft bijna 9 jaar in de raad gezeten, vanaf 2014 tot met afgelopen maart als fractievoorzitter. Daarnaast verrichtte hij lange tijd enkele taken voor de Drechtraad en was lid van de werkgeverscommissie griffie. Met het afscheid van Teus vertrekt een betrokken raadslid, die binnen de raad rustig zijn weg ging.”

Naast het raadslidmaatschap was Teus ook 12 jaar bestuurslid in het Algemeen Bestuur van waterschap Rivierenland, molenaar in Kinderdijk en medewerker van Klokradio als amateur-meteoroloog.

Bas Romeijn bij zijn benoeming tot commissielid.

Teus Stam neemt na de zomervakantie afscheid van de ChristenUnie in Alblasserdam.