ALBLASSERDAM – Twee personenauto’s zijn maandagavond 24 mei 2021 met elkaar in botsing gekomen op de Oost-Kinderdijk, ter hoogte van Noordstaete, in Alblasserdam. De bestuurder van een auto reed bij Noordstaete de dijk op. Daar reed op dat moment een automobilist. Een botsing volgde. De politie kwam ter plaatse en hielp mee met de afhandeling van het ongeval. Er hoefde niemand mee naar het ziekenhuis. Twee maanden geleden botsten op precies dezelfde plek ook al twee auto’s op elkaar.

In het verleden zijn op het punt waar het ongeval gebeurde, meerdere ongevallen gebeurde. Eén aanrijding had een dodelijke afloop.

De bewoners van appartementencomplexen Noordstaete I en Noordstaete II lieten in 2015 weten dat ze graag willen dat de gemeente actie onderneemt om de verkeersveiligheid op de dijk te verbeteren. Met name het op -en afrijden van de dijk naar de garages en parkeerplaatsen achter het complex zorgde bij de bewoners al jarenlang voor de nodige ‘buikpijn’. In een brief aan de gemeente vroeg het bestuur van de Vereniging van Eigenaren van de appartementen om na te denken over de plaatsing van een attentiebord met vier gele knipperlichtjes, zoals ook is geplaatst tussen Hotel Van Krimpen en de brandweerkazerne in het Damdorp.

Spiegels
In de afgelopen jaren werden al maatregelen genomen. Zo werd door het bestuur, uit eigen middelen, een paal met twee spiegels geplaatst tegenover de oprit. Dat nam echter het onveiligheidsgevoel bij de bewoners niet weg, omdat er soms condens op de spiegels zit en het ook niet mogelijk is om de hele bocht goed te overzien.

Dodelijk ongeval
In 2005 vond voor het appartementencomplex een dodelijk ongeval plaats. Een 70-jarige man was bezig met het keren van zijn auto. Hij werd toen over het hoofd gezien door een Nieuw-Lekkerlander. De 70-jarige overleed diezelfde avond nog aan zijn verwondingen.

Deel dit bericht via...