Advertorial
ALBLASSERDAM – EgroService Toegangscontrole en terreinbeveiliging uit Alblasserdam is een gedreven club mensen met hart voor techniek en vakmanschap. Zij ontwikkelen, leveren en realiseren complete systemen en producten voor beveiligingsprojecten. Kortom, de totaalspecialist in techniek, engineering, beveiliging en toegangscontrole voor bedrijven, overheden en particulieren. De eigenaren van EgroService, Ed Groenendijk en Wendelien de Waaij, zijn allebei echte Alblasserdammers. Samen blikken zij terug op 25 jaar EgroService.

Hoe het begon
Ed en Wendelien gingen naar dezelfde kleuterschool ‘t Scheepke’ en op de lagere school ‘Het Kompas’ kwamen zij bij elkaar in de klas. Jaren later kwamen ze elkaar weer tegen in ‘Het Vergulde Paard’, toen sloeg de vonk over. Inmiddels zijn ze 28 jaar getrouwd, hebben twee kinderen en zijn altijd in Alblasserdam gebleven.

In 1996 startten zij EgroService vierhoog in een flat aan de Rijnstraat. Wendelien had eerst nog andere banen ernaast, maar sinds 2005 draait ze volledig mee in het bedrijf. Samen zijn ze verantwoordelijk voor de bedrijfsvoering van EgroService en hebben ze de andere taken binnen de organisatie goed verdeeld. Ed gaat over de techniek en verkoop en Wendelien over de backoffice. Ed: “Ik vind het vooral uitdagend om met ons team voortdurend op zoek te zijn naar nieuwe mogelijkheden en toepassingen en die te onderzoeken en ontwikkelen voor onze klanten.” Wendelien gaat over personeelszaken, het beheer van het pand en het wagenpark, de veiligheid en kwaliteit. “Vooral de diversiteit van mijn werkzaamheden maakt het werk zo leuk. Van het ontwikkelen van nieuwe opleidingen binnen onze EgroAcademy tot het zorgen voor verbeteringen op het gebied van kwaliteit, personeel en verkoop. Iedere werkdag is anders.”

Bedrijfslocatie
De eerste medewerkers worden in 2001 in dienst genomen. Dit is het moment dat er ook een werkplaats en opslagruimte moet komen. De garageboxen aan de Koekoekstraat worden een verlengstuk van het bedrijf. Vanuit daar verhuizen ze naar een groter kantoor aan huis, een drive-inwoning in de Groen van Prinstererstraat. In 2007 is het dan tijd voor een échte bedrijfslocatie. Aan de Lorentzweg komen kantoor, opslag en werkplaats onder één dak.

Echte Alblasserdammers

Wendelien: “Na 10 jaar werd ook dit pand te klein en verhuisden we naar onze huidige locatie aan de Edisonweg 30. Ed maakte een ontwerp voor de inrichting en het pand verbouwden we zelf. We zijn echte Alblasserdammers dus willen ons bedrijf ook graag hier houden. We hebben inmiddels 25 werknemers in dienst, de helft van hen woont in Alblasserdam. Sinds 2017 is dit pand onze fijne werkplek waar we voldoende ruimte hebben om nog verder te groeien.” De wens van werken en wonen in Alblasserdam ontstaat voornamelijk uit gemak. “We komen hier vandaan, het is een fijn dorp en waarom zou je lang reizen naar je werk als het ook om de hoek kan”, aldus Ed.

“Er was en is nog steeds een mooie markt voor onze diensten in deze regio, dus vandaar dat we ooit vanuit huis zijn gestart en nu niet meer weg willen uit ‘ons’ dorp. Ook hebben we veel collega’s uit Alblasserdam, die we vaak ook via andere wegen tegenkomen. We spreken dezelfde taal en dat is heel prettig.”

Innovatief en creatief
Uiteraard heeft EgroService veel meegemaakt in de afgelopen 25 jaar. EgroService is altijd in staat gebleken om vroegtijdig wijzigingen door te voeren en zich aan te passen aan de veranderende markt van elektrotechniek. Zo hebben zij een specialisatie op het gebied van beveiliging en toegangscontrole, maar hebben zij nog steeds de beste specialisten op het gebied van elektrotechniek. Het innovatieve en creatieve karakter van het bedrijf loont zich. Het team blijkt in staat om niet alleen de ontwikkelingen bij te houden maar ze ook vóór te zijn. “Binnen ons bedrijf leiden we onze medewerkers op in alle facetten van onze elektrotechnische dienstverlening. Niet alleen voor service en onderhoud, maar ook het denken in creatieve oplossingen met onze systemen”, zegt Ed. “Wij vinden het een uitdaging om met onze innovatieve denk- en werkwijze altijd de juiste oplossing te bedenken voor toegang en beveiliging van elk terrein.”

Door de jaren heen is er een sterk team opgebouwd met technische mensen. Maar ook voor de operationele activiteiten, de verkoop en marketing zijn mensen aangetrokken die het team hierin compleet maken.

Lokaal betrokken
Ed en Wendelien vinden het belangrijk om een veilige plek te creëren voor hun medewerkers én zij willen hun steentje bijdragen aan een goed woon- en werkklimaat in Alblasserdam. Een plek om samen te komen, te wonen, te werken en plezier te maken. Wendelien: “Mensen moeten het naar hun zin hebben om te kunnen excelleren in hun werk. Daar moeten wij voor zorgen.” Ook zijn zij nauw betrokken bij het maatschappelijk en verenigingsleven van Alblasserdam, zoals bij de Korfbalvereniging CKC Kinderdijk, Atletiekvereniging AAA, het Havenfestival, Jeugdland, de Wielerronde van Alblasserdam en Muziekvereniging Excelsior Alblasserdam.

Muziek
Een vast onderdeel in het leven van Ed, Wendelien en hun gezin is muziek maken. Ed speelt en zingt in meerdere bands en treedt vaak op bij lokale evenementen. Wendelien speelt dwarsfluit en hobo bij o.a. ‘Excelsior’. Ed heeft onlangs met enkele Alblasserdamse muziekvrienden een nieuwe band opgericht: Greenwood. De kinderen hebben ook een echte muzikale opvoeding gehad. Julianne (16) heeft overduidelijk de zangkwaliteiten van haar vader meegekregen en Jonathan (19) is toetsenist en pianist en speelt op het Hammond orgel. Niet verwonderlijk dat de feestjes van EgroService altijd worden opgeluisterd met live muziek.

De eigenaren Ed Groenendijk en Wendelien de Waaij.

Jubileum en toekomst
Op 1 mei jl. bestaat EgroService 25 jaar. De eerste medewerker, Wimjan van der Dussen, begon 20 jaar geleden als leerling monteur en is inmiddels doorgegroeid tot senior monteur beveiliging. Tegenwoordig is hij ook praktijkbegeleider van leerling monteurs. Zo is de cirkel rond. Het is van belang om jonge mensen kennis te laten maken met techniek. Het is een ontzettend mooi vak waar veel in mogelijk is. “Wij dragen hier ook graag ons steentje aan bij en doen mee aan Techniekroutes en andere activiteiten in de regio gericht op techniekonderwijs.”

Dit jubileumjaar ziet er door corona anders uit dan gehoopt. Er zal geen groot feest met muziek en lekker eten zijn. Ed: “Uiteraard gaan we dit inhalen op het moment dat dit weer mogelijk is, want we zijn trots op wat wij met ons gehele team bereikt hebben. En dat willen we vieren!”

Ambitieus
EgroService werkt internationaal, met de focus op Nederland. Voor zowel bedrijven, overheden als particulieren. Vooruitkijken en plannen maken voor de toekomst zijn een essentieel onderdeel van de bedrijfsvoering, zoals het uitbouwen van de high-end terreinbeveiliging en het uitbouwen van installatie van toegangscontrole, camerasystemen, inbraak en E-installatie werkzaamheden. Ook staat een webshop voor de installateurs met ‘plug and play’ producten op de planning en wordt de landelijke dekking van werkzaamheden steeds meer uitgebreid. Wendelien: “We zijn ambitieus en willen op een gezonde wijze blijven groeien en werken aan een wereld die voor iedereen veilig is om te wonen en te werken.”

Jubileumactie
Het 25-jarig bestaan viert EgroService met een jubileumactie: Een complete alarm starterskit voor particulieren voor maar € 249,00 incl. btw. Bekijk de advertentie en bel of mail voor een afspraak om de mogelijkheden bij u thuis te bespreken. Bezoek de website van EgroService voor meer informatie over het bedrijf.