ALBLASSERDAM – Piet van Hofwegen en Alie van Hofwegen – de Wit uit Alblasserdam zijn deze week 65 jaar getrouwd. Hun zoon Ad regelde voor zijn ouders een rondrit in een oude Dodge. In de oldtimer uit 1936 werd een rondje door Hendrik-Ido-Ambacht, de geboorteplaats van Alie, gereden. Vervolgens werd het echtpaar bij het huis van dochter Wilma opgewacht door de drie kinderen en partners en werden er foto’s gemaakt.

Piet (89) en Alie(88) wonen nog steeds zelfstandig aan de Van Hogendorpweg. Het echtpaar heeft drie kinderen, tien kleinkinderen en zes achterkleinkinderen.

Piet is in zijn leven lid geweest van verschillende verenigingen. Zo zat hij jarenlang in het schoolbestuur van CNS en zat hij in de kerkenraad van de Hervormde gemeente Ichthuskerk aan het Scheldeplein. Meneer werkte 47 jaar lang bij staalbedrijf Nedstaal in Alblasserdam.

Ontmoeting
Meneer en mevrouw Van Hofwegen leerden elkaar zo’n 71 jaar geleden kennen. Meneer Van Hofwegen vertelde vijf jaar geleden, tijdens het 60-jarig jubileum: “Ik weet het nog goed. Ik liep met vrienden de trap van de Brug over de Noord op. Tien meter verder stonden we op de rijbaan. Er was toen haast geen verkeer. Ik stak een sigaret op en Alie blies de lucifer uit. Dat betekende, in die tijd, ‘ik wil een kus’. Die heb ik gelijk gegeven,” glimlachte meneer Van Hofwegen.

Kamperen
Zes jaar later gaven de twee elkaar het jawoord. Het echtpaar ging langs de Parallelweg wonen en verhuisde later naar de Van Hogendorpweg. Het echtpaar heeft veel in Frankrijk gekampeerd met de caravan.

Deel dit bericht via...