ALBLASSERDAM – De statiegeldflessenactie die in de afgelopen periode werd gehouden bij Albert Heijn in het Makado in Alblasserdam, heeft 168,75 euro opgeleverd voor de Kledingbank in Alblasserdam. Voorzitter Wim Vos mocht deze week het bedrag in ontvangst nemen. “Voor een instelling als de Kledingbank, die volledig met vrijwilligers werkt, is dat natuurlijk een prachtig bedrag,” vertelt Vos die zijn waardering uitsprak naar Albert Heijn, die met deze actie een bijdrage levert aan het voorzien van kleding aan mensen die door omstandigheden hier dankbaar gebruik van kunnen maken.

“Albert Heijn laat hiermee zien dat het oog heeft voor de samenleving. Het is een voorbeeld voor de gehele middenstand,” aldus voorzitter Vos.

Gratis kleding
Het hoofddoel van de Stichting Kledingbank Alblasserdam is: Nieuwe en goed herbruikbare kleding en schoeisel inzamelen, selecteren en verstrekken aan minder draagkrachtige inwoners van (met name) Alblasserdam. Deze inwoners kunnen door middel van een verwijsbrief vanuit verschillende officiële hulporganisaties gratis kleding krijgen, omdat zijzelf niet (meer) over voldoende financiële middelen beschikken om de kleding aan te schaffen. “Wij zien kleding als een primaire levensbehoefte en een onmisbaar goed.”

Meer informatie over de kledingbank is te vinden op kledingbankalblasserdam.nl.