ALBLASSERDAM – Landelijke media, waaronder RTL Nieuws en Hart van Nederland melden vrijdag 7 mei 2021 dat de rijkste man op aarde, Jeff Bezos, een zeiljacht gaat aanschaffen bij jachtenbouwer Oceanco in Alblasserdam. De Nederlandse media baseren zich in hun berichten op buitenlandse media zoals scmp.com en www.businessinsider.com die twee dagen geleden met dit nieuws kwamen.

Deze media schrijven dit op basis van een fragment uit Brad Stone’s aanstaande boek ‘Amazaon Unbound’ dat woensdag in Bloomberg Businessweek werd gepubliceerd.

Jeff Bezos is een Amerikaans ondernemer en investeerder. Hij is een technologische zakenman die een rol heeft gespeeld bij het groeien van de e-commerce als oprichter en CEO van de site Amazon.com. Onder zijn leiding groeide Amazon uit tot het grootste handelsbedrijf op het internet. Bezos is de rijkste persoon op aarde en heeft een vermogen van ongeveer 150 miljard euro.

Oceanco kan het verhaal dat door de media wordt gebracht niet ontkennen of bevestigen, omdat de privacy van kopers altijd zo optimaal mogelijk gewaarborgd moet blijven. Een vertegenwoordiger van Bezos is door BusinessInsider om een reactie gevraagd, maar ook daar is nog geen reactie op.

De toekomst zal uitwijzen of er inderdaad een 127 meter lange driemaster bij Oceanco is besteld door meneer Bezos.