ALBLASSERDAM – Een 41-jarige vrouw uit Alblasserdam is donderdagmiddag 29 april 2021 gewond geraakt, nadat zij op de Plantageweg in Alblasserdam werd geschept door een automobiliste. De vrouw fietste rond 12.30 uur over de kruising met de Van Eesterensingel en werd over het hoofd gezien door de bestuurster van de auto, die toevallig ook nog een vriendin van het slachtoffer is.

De fietsster raakte gewond en was slecht aanspreekbaar. De politie, de ambulancedienst en het Mobiel Medisch Team (MMT) van de traumahelikopter werden opgeroepen voor hulp.

De fietsster is met een schepbrancard opgetild en in de ambulance gebracht. Intussen landde de traumahelikopter op het oude Wipmolenterrein. Het MMT werd door de politie van de gewonde vrouw gebracht.

Het slachtoffer is per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De verkeersongevallenspecialisten van de politie kwamen met twee motoren en een auto ter plaatse en hebben op het ongevalslocatie onderzoek gedaan naar de toedracht van de aanrijding. De weg is inmiddels weer vrijgegeven.