ALBLASSERDAM – Burgemeester Jaap Paans heeft woensdag 28 april 2021 de nieuwe kringloopwinkel van Woord en Daad geopend. De winkel is gevestigd in een pand langs de Edisonweg in Alblasserdam. De feestelijke bijeenkomst startte rond 14.00 uur.

Directeur-bestuurder Rina Molenaar van hulporganisatie Woord en Daad vertelde over hoe mensen in Colombia leven, dat het in veel verpauperde wijken aan liefde ontbreekt, dat er veel armoede, geweld en spanningen zijn in het land, maar ook dat God liefde is. “Zelfs voor de meest verpauperde wijken in Colombia. Vrede kunnen we proberen te bewerkstelligen, maar het begint met de vrede in het hart.” Het is voor Woord en Daad de dertigste kringloopwinkel die is geopend.

Burgemeester Jaap Paans complimenteerde alle vrijwilligers met hun werk, om van het pand een mooie kringloopwinkel te maken. “Een prachtig initiatief.”

Tas met schoenen
Vervolgens mocht de burgemeester een lint doorknippen en mocht hij, zoals hij het zelf noemde ‘als chef lege dozen’, door een muur van lege dozen naar binnen wandelen. Als verrassing had Paans nog een tas vol gebruikte, maar nog goede schoenen meegenomen. Deze tas werd overhandigd aan één van de vrijwilligers.

700 m2
In de afgelopen periode is er door vrijwilligers hard gewerkt om de winkel in te richten. De zaak is gevestigd aan de Edisonweg, in het pand waar tot voor kort het kantoor van GMS Digitalisering zat. Met ruim 700 m2 biedt de winkel volop gelegenheid voor de verkoop van tweedehandsspullen, zoals curiosa, kleding, verlichting, boeken en spellen. De winkel heeft geen winstoogmerk en zal door vrijwilligers gerund worden.

Woord en Daad
Woord en Daad is een christelijke organisatie, die met opbrengsten uit onder andere kringloopwinkels, projecten ondersteunt in ontwikkelingslanden. Alblasserdam gaat de partnerorganisatie Conviventa van Woord en Daad in het Zuid-Amerikaanse Colombia ondersteunen bij het investeren in veiligheid, gezondheidszorg en voorlichting. Ook op onderwijsgebied is geld nodig, daar vanwege het gebrek aan goed geschoolde leerkrachten de kwaliteit van het onderwijs niet goed is. Om dit te verbeteren werkt de partnerorganisatie Conviventa veel samen met de overheid van Colombia om de kwaliteit van het onderwijs te verbeteren. Op lokaal niveau ontvangen leerkrachten onder meer trainingen.