OUD-ALBLAS – Een politieagent is in de nacht van maandag 26 op dinsdag 27 april 2021 gewond geraakt bij het Alblasserbos naast de Veerweg bij Oud-Alblas. De agent reed samen met een collega in een politievoertuig over de Bosweg, omdat nabij het bos een auto geparkeerd stond. Ook waren er geluiden uit het bos te horen. Toen de agenten de uitstapte en het voertuig wilden controleren, kwam er vanuit het bos een scooter aan gereden. Op de scooter zat een 20-jarige man uit Papendrecht en een bijrijder uit Alblasserdam.

Lichtgewond
De politieagent gaf de bestuurder een stopteken. “Dit teken werd genegeerd en de scooterrijder reed tegen de collega. De collega raakte gewond aan zijn hand, knie en elleboog,” vertelt een woordvoerster van de politie. Voor de agent kwam een ambulance ter plaatse. De man kreeg het advies om later in de nacht op eigen gelegenheid ter controle langs te gaan bij het ziekenhuis. Een rit met de ambulance was niet nodig. Tijdens de aanhouding van de scooterrijder, viel een agente over de scooter op de grond. Zij raakte hierbij lichtgewond, maar hoefde niet mee naar het ziekenhuis.

Drugs
De scooterrijder en zijn bijrijder raakten door de val lichtgewond en werden ook nagekeken door ambulancepersoneel, maar hoefden ook niet mee naar het ziekenhuis. Wel bleek uit een speekseltest dat de bestuurder van de scooterrijder waarschijnlijk drugs had gebruikt. Verder werd vastgesteld dat op de scooter geen kentekenplaat bevestigd zat en dat de jongens zonder helm op de scooter zaten.

Bijrijder vertelt
De Papendrechter werd uiteindelijk aangehouden voor ‘poging tot zware mishandeling van een politieagent’. De bijrijder is niet aangehouden en kon zijn weg lopend naar huis vervolgen. De Alblasserdammer weerspreekt het verhaal van de politie dat de agent opzettelijk zou zijn aangereden. “Wij reden het bos uit en zagen agenten bij een auto kijken. Ze schenen er met zaklampen in. Toen wij het bos uit reden, schenen ze met die zaklampen in ons gezicht. Daardoor zagen we niets. De bestuurder gaf gas en zei dat zijn gas bleef hangen. Daarna werden we van links door de agenten besprongen en werden we op de grond gegooid,” aldus bijrijder Marnix uit Alblasserdam.

Intussen is bekend dat de bestuurder van de scooter onder invloed van drugs reed. Dat is vastgesteld door een forensisch arts.

De scooter is door de politie in beslag genomen voor nader onderzoek.

Ruim een uur na de melding waren er in het bos ineens geluiden te horen van krakende takken. In eerste instantie werd gedacht aan een ree, maar al snel bleek dat er een jongeman in het bos zat. Toen de politie riep dat hij tevoorschijn moest komen, vertelde de Papendrechter dat hij depressief was en daarom in het bos was gaan zitten. De man mocht zijn weg naar huis vervolgen.