ALBLASSERDAM – De brommerrijder die in de nacht van zondag 25 op maandag 26 april 2021 gewond raakte op het Zwarte Paard in Alblasserdam, na een val, had teveel alcohol genuttigd. Dat bevestigt een woordvoerster van de politie. De 20-jarige man uit Krimpen aan den IJssel heeft bij de politie verklaard dat hij teveel alcohol had genuttigd.

Omdat de man gewond was geraakt en mee moest naar het ziekenhuis is er geen ademanalyse gedaan. Om toch te kunnen vaststellen hoeveel alcohol de twintiger precies genuttigd had, is er een bloedonderzoek gedaan. Het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) gaat het bloed onderzoeken. De definitieve uitslag kan weken tot maanden duren.

De man ging op het Zwarte Paard onderuit nadat hij in de bocht een stoeprand had geraakt. Hij kwam meters verderop terecht en was verminderd aanspreekbaar. Twee ambulance, politievoertuigen en de traumahelikopter werden gealarmeerd voor hulp. De man is per ambulance meegenomen naar het ziekenhuis voor verdere behandeling.