Advertorial
ALBLASSERDAM – Langs de Edisonweg 50 in Alblasserdam wordt woensdag 28 april 2021 een nieuwe kringloopwinkel van de organisatie Woord en Daad geopend. In de afgelopen periode is er door vrijwilligers hard gewerkt om de winkel in te richten. De zaak is gevestigd aan de Edisonweg, in het pand waar tot voor kort het kantoor van GMS Digitalisering zat. Dinsdag 20 en woensdag 21 april (morgen en overmorgen dus) kunnen mensen spullen inleveren die Woord en Daad in de kringloopwinkel kan gaan verkopen.

Extra vrijwilligers
De kringloopwinkel wordt door burgemeester Jaap Paans geopend. Met ruim 700 m2 biedt de winkel volop gelegenheid voor de verkoop van tweedehandsspullen, zoals curiosa, kleding, verlichting, boeken en spellen. De winkel heeft geen winstoogmerk en zal door vrijwilligers gerund worden. Hoewel er al een aantal zijn die dit vrijwilligerswerk doen, is het Alblasserdamse bestuur toch nog op zoek naar meer ondersteuning voor dit werk. Nieuwe vrijwilligers kunnen zich aanmelden via wendkringloopalblasserdam@gmail.com

Volledige renovatie
Het pand was als kantoor in gebruik van GMS Digitalisering en daar dit bedrijf naar Sliedrecht verhuisde, kreeg Woord en Daad de mogelijkheid om dit te huren voor de vestiging van een kringloopwinkel. Een flinke opknapbeurt was nodig om de winkel geschikt te maken. Al vanaf januari hebben deskundige vrijwilligers een volledige renovatie uitgevoerd, zoals vloeren gelegd, wanden gesaust en plafonds strak gemaakt. Maar ook schoongemaakt, wanden gedecoreerd en met stellingen ingericht. Veel sponsoren hebben dit mede mogelijk gemaakt door spullen te schenken, tegen kostprijs te werken of door donaties te doen.

Winkelen
Vanaf 29 april kan er op afspraak gewinkeld worden. Aanmelden kan via deze website. Dit blijft van kracht zolang de overheid de openstelling van winkels beperkt.

Woord en Daad
Woord en Daad is een christelijke organisatie, die met opbrengsten uit onder andere kringloopwinkels, projecten ondersteunt in ontwikkelingslanden. Alblasserdam gaat de partnerorganisatie Conviventa van Woord en Daad in het Zuid-Amerikaanse Colombia ondersteunen bij het investeren in veiligheid, gezondheidszorg en voorlichting. Ook op onderwijsgebied is geld nodig, daar vanwege het gebrek aan goed geschoolde leerkrachten de kwaliteit van het onderwijs niet goed is. Om dit te verbeteren werkt de partnerorganisatie Conviventa veel samen met de overheid van Colombia om de kwaliteit van het onderwijs te verbeteren. Op lokaal niveau ontvangen leerkrachten onder meer trainingen.

De kringloopwinkel is ook te volgen op Facebook. Dit kan via deze pagina. Verder is de winkel te vinden op Instagram.