ALBLASSERDAM – Langs de West-Kinderdijk in Alblasserdam heeft in de nacht van zaterdag 17 op zondag 18 april 2021 brand gewoed. De hulpdiensten werden rond 05.40 uur opgeroepen. Bij aankomst stond een ‘chillhok’ in de achtertuin bij een woning in lichterlaaie. Ook de serre van de woning en een deel van de beplanting hadden inmiddels vlam gevat. De brandweer schaalde direct op naar ‘middelbrand’. De bewoners wisten zich op tijd in veiligheid te brengen. Eén van hen is voor de zekerheid nagekeken door ambulancepersoneel, in verband met rookinhalatie. Een rit naar het ziekenhuis was niet nodig.

Houtkachel in chillhok
De brandweer is enkele uren bezig geweest met het doven van het vuur. Daarbij werden tankautospuiten en een hoogwerker ingezet. Bij het ‘chillhok’ was ook een opslag van hout. Ook dat deel heeft in brand gestaan. Verder was er brand ontstaan tussen het dakbeschot. De brand is, zoals het er nu naar uitziet, ontstaan bij de houtkachel die in het chillhok stond.

Onbewoonbaar
De woning is voorlopig onbewoonbaar. Er is veel rook in het huis gekomen en een constructiebalk is beschadigd geraakt. Bouw -en woningtoezicht is hiervoor ingeschakeld. Via de stichting Salvage wordt ervoor gezorgd dat het gezin elders onderdak krijgt. Verder wordt er geholpen bij de afhandeling van de schade.

Koffie
Tijdens het nablussen van de brand zorgden twee kinderen uit de buurt voor koffie voor de brandweer en de bewoners. De dijk is enkele uren afgesloten geweest voor gemotoriseerd verkeer. Fietsers en voetgangers konden nog wel passeren.