ALBLASSERDAM – Sinds de uitbraak van het coronavirus in 2020, zijn 2000 Alblasserdammers positief getest op het virus. Dat is ongeveer tien procent van het dorp. Donderdag 1 april 2021 werd de 2000e Damdorper positief getest. In het totaal werden 35 met covid-19 besmette Alblasserdammers opgenomen in het ziekenhuis. 21 met corona besmette mensen zijn overleden.

Burgemeester Jaap Paans twittert: “Het is onverminderd belangrijk dat we ons in Alblasserdam aan de hygiëne -en coronaregels blijven houden. Met 21 nieuw geregistreerde besmettingen in Alblasserdam passeerde de teller de 2000 besmettingen in ons dorp.” Paans advies luidt: blijf thuis bij klachten, ga testen, was uw handen stuk en houd afstand.

In een reactie op Twitter licht Paans de cijfers nog verder toe: “Iedere besmetting is er één teveel. Tegelijk is het aantal van 2000 op twee na het laagste aantal in het gebied van Hoek van Holland tot Gelderland. Maar we staan zelf aan de lat om de toename te beperken.” Die opmerking krijgt echter van diverse mensen kritiek. Die bewering over het twee na laagste aantal zou niet kloppen.

Bron grafiek: PeterGeelhoed.nl