ALBLASSERDAM – Een aspirant-verkoper wil onderzoeken of het oude politiebureau aan de Goudsbloemstraat in Alblasserdam omgevormd kan worden tot een woningcomplex met zeven woningen. Dat blijkt uit een raadsinformatiebrief van wethouder Arjan Kraijo. Vorig jaar is er voor de locatie een omgevingsvergunning voor anti-kraak aangevraagd en vergund.

De locatie is geen gemeentelijk eigendom. Wel is de gemeente in mei 2020 door de politie geïnformeerd dat het pand in de openbare verkoop zou gaan, tenzij de gemeente Alblasserdam het pand zelf zou willen aanschaffen voor een publiek doel. Dan zou het verkooptraject niet starten. Er moest dan wel sprake zijn van een concreet plan en onherroepelijke overeenstemming voor 15 juni 2020.

Positief
Wethouder Kraijo meldt hierover: “Wij hebben de voormalig eigenaar laten weten geen concrete invulling te hebben voor deze locatie. Een eventuele aankoop voor andere doelstellingen is niet in lijn met ons grond- en vastgoedbeleid omdat wij een faciliterend beleid voeren en partijen in staat zijn zelf te ontwikkelen. Wij staan als college wel positief tegenover een transformatie naar een woningcomplex met zeven woningen.”

Parkeren
Om de transformatie naar een woningencomplex te mogen maken, moet de aanvrage wel kijken naar de parkeergelegenheid in de wijk. In het ingediende vooroverleg was dat nog niet voldoende. Kraijo: “Kort gezegd moet de parkeerplaats die is verwijderd tenminste terugkomen en daarnaast moeten er drie extra plaatsen in het openbaar of vier op privéterrein worden toegevoegd.”

Bezwaar
Behalve de parkeernorm staat voor de ontwikkeling van woningen niet veel meer in de weg. “De transformatie naar wonen kan met een reguliere procedure worden vergund. Er is geen noodzaak voor een nieuw bestemmingsplan. De ontwikkelaar moet uiteraard zorgen voor een goede participatie en inrichting van het terrein en de parkeerplaatsen met de omgeving. Het plan zal op de gebruikelijke wijze door de OZHZ bekendgemaakt en gepubliceerd worden in de Klaroen. Een ieder heeft de mogelijkheid bezwaar in te dienen bij het bevoegd gezag,” besluit de wethouder zijn raadsbrief.

De functie van het oude politiebureau is vervangen voor een ‘steunpunt’ in het vernieuwde gemeentehuis in Alblasserdam. Het oude politiebureau wordt binnenkort te koop aangeboden.