ALBLASSERDAM – Het gebouw van De Loopplank aan de Pieter de Hoochplaats in Alblasserdam wordt mogelijk een locatie waar gevaccineerd gaat worden met het coronavaccin. Dat heeft burgemeester Jaap Paans dinsdagavond 23 maart 2021 meegedeeld aan de gemeenteraadscommissie. De wens is om Alblasserdammers zo dicht mogelijk bij huis te vaccineren. De Loopplank zou hiervoor een geschikte locatie zijn. “Het ligt midden in het dorp en is bereikbaar. Je kunt er aan de ene kant in en aan de andere kant uit,” vertelde Paans.

“Naar het zich laat aanzien gaat de GGD medio mei gebruikmaken van de Loopplank. Er wordt momenteel getoetst of het een werkbare locatie is. Als gemeente proberen we hier actief op mee te bewegen,” aldus Paans.

De Loopplank was een basisschool die is opgegaan in De Twijn. Onlangs is de nieuwe Twijn opgeleverd aan de Parallelweg, waarmee de Loopplank vrij is als locatie om te vaccineren.