ALBLASSERDAM – De politie heeft woensdagmiddag 24 maart 2021 meer informatie vrijgegeven over de mishandeling en poging beroving die een dag eerder plaatsvond in de Wiardi Beckmanstraat in Alblasserdam. De politie meldt dat er uiteindelijk acht verdachten zijn aangehouden. Twee verdachten bleken uiteindelijk niets met de zaak te maken te hebben. Zij zijn later op de dag heengezonden. De andere zes verdachten zitten nog vast. Het gaat om een 15-jarige jongen uit Utrecht, drie 15-jarige jongens, een 14-jarige jongen en een 18-jarige jongen, allen uit Alblasserdam.
Uit Harderwijk
Een woordvoerster van de politie vertelt: “Op dinsdagmiddag 23 maart rond 15.15 uur is een man mishandeld door meerdere jongemannen.  De man parkeerde zijn auto op de Abraham Kuyperstraat in Alblasserdam. Direct toen hij uitstapte, werd zijn auto omsingeld door meerdere jongemannen die geld en zijn telefoon eisten. Het slachtoffer, een 47-jarige man uit Harderwijk, had geen geld bij zich en daarop reageerden de jongemannen agressief. De man werd mishandeld: hij werd geschopt en geslagen.”

Twee vrij
De woordvoerster vervolgt: “De jongens realiseerden zich blijkbaar dat er geen buit te halen viel bij deze man en renden daarom weg. Even later werd er na speurwerk van de politie acht aanhoudingen verricht. Later op de middag bleek dat twee daarvan er niets mee te maken hadden en die zijn dan ook heengezonden. De andere zes verdachten zitten nog vast.”

Seks met 15-jarige
Al snel ging het verhaal dat de 47-jarige Harderwijker dacht te hebben afgesproken met een 15-jarig meisje voor seks. De man zou dit ook ter plekke hebben bekend. De politie kan en wil hier echter nog niets over vertellen. De woordvoerster vertelt dat die verhalen ook bij de politie bekend zijn, maar dat hier nog nader onderzoek naar plaatsvindt.

Verder is de politie op zoek naar getuigen en camerabeelden van het voorval. “Heeft u informatie? Bel naar 0900-8844 of Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000,” zo luidt het advies.