ALBLASSERDAM – Aanstaande zaterdag, 20 maart 2021, wordt in Alblasserdam voor de achtste keer een grote schoonmaakactie gehouden. Vele tientallen vrijwilligers gaan de wijken in om zwerfvuil op te ruimen. De actie valt gelijk met de Landelijke Opschoondag die in heel Nederland wordt gehouden. De deelnemers in Alblasserdam hebben nog tot vrijdag de tijd om zich aan te melden. Er is plek voor maximaal 160 deelnemers. Als dit aantal eerder dan vrijdag is bereikt, sluit de inschrijving.

Organisator Peter van der Spoel vertelt: “Het is de bedoeling dat ik bij iedereen die zich aanmeldt als deelnemer, alle benodigde spullen ( hesje, grijper, handschoenen, vuilniszakken, plattegrond van de wijk en een door Plus van Holten beschikbaar gestelde Mueslireep ) voor het opruimen, persoonlijk thuis kom brengen in de periode voor 20-3-2021. Alle spullen zijn na de vorige actie gewassen of ontsmet. Op zaterdag 20-3-2021 kunnen de deelnemers van 9.30 tot 12.00 uur in de eigen wijk gaan opruimen. Iedereen krijgt van mij een opruimgebied aangewezen via een email. Ook nu worden gevulde vuilniszakken door mij opgehaald met een busje. Na afloop ga ik vanaf 13.00 uur bij alle deelnemers langs om de uitgeleende materialen weer op te halen. Dan geef ik op dat moment iedere deelnemer de McDonald’s-tegoedbon voor een product naar keuze en die bon is een jaar geldig. Mocht er iemand niet thuis zijn dan spreken we een ander moment af. Plus van Holten heeft een Pluswaardebon beschikbaar gesteld van € 20,- + 2 bossen bloemen en na de verloting breng ik ook die meteen naar de winnaar. Bakkerij J van der Wegen stelt een cadeaubon van € 20,- beschikbaar die ook na afloop verloot wordt. Je kan als deelnemer maar 1 keer uitgeloot worden.”

De inschrijftermijn ( zie website www.alblasserdamschoon.nl ) sluit op vrijdag 19-3-2021 om 12.00 uur of als het maximale aantal deelnemers van 160 is bereikt.

Organisator Peter van der Spoel met twee jonge deelnemers tijdens een eerdere schoonmaakactie in het dorp.