ALBLASSERDAM – De bewoners van Molenstaete aan de West-Kinderdijk in Alblasserdam hebben, zoals het er nu naar uitziet, de komende dagen geen beschikking over gas in hun woning. Dat betekent dat de verwarmingen in de woningen het niet doen en er niet op gas gekookt kan worden. Een aantal bewoners heeft daarom besloten tijdelijk elders in te trekken. Rond het middaguur ging het op donderdag 11 maart 2021 goed mis bij het appartementencomplex. Door de storm raakte een flink deel van de dakbedekking los. De schade bedraagt tienduizenden euro’s. Hoeveel de schade exact is, wordt nog onderzocht. Nog niet alle schades zijn opgenomen.

Een getuige zag hoe het dakdeel door de wind werd opgetild en daarna aan de achterkant van het complex neerstortte op de balkons.

Eén van de bewoonsters zat in haar woonkamer toen ineens een betonnen met stalen balustrade van een balkon dwars door haar ruit kwam vallen. “We hadden net koffie zitten drinken. Mijn man zat toen het gebeurde in een andere kamer. Ik bleef verstijfd in m’n stoel zitten en wist niet wat ik moest doen,” vertelt de bewoonster. Bij haar buren kwam een groot apparaat dat bestemd is voor de afvoer van rookgassen in het complex op het balkon terecht. Op de bovenste verdieping is een glazen balkonhek ernstig beschadigd geraakt. Verder zijn delen van de balkons afgebroken, zijn er stenen uit de muur, is er een zonnescherm beschadigd, is een een woonkamerruit kapot en is een groot deel van het dak beschadigd geraakt.

In samenwerking met Salvage en Bouw en Woningtoezicht wordt gewerkt aan het stabiliseren en repareren van de daken om de woningen bewoonbaar te houden. Definitieve reparatie zal later door een deskundig bedrijf plaatsvinden.

Omdat de brandweer het momenteel niet veilig acht dat er gebruik gemaakt wordt van gas, is de hoofdgastoevoer afgesloten totdat het weer verantwoord is om gas te gebruiken voor de cv’s en de gasstellen.

Burgemeester Jaap Paans is donderdagmiddag ter plekke geweest en heeft gesproken met de geschrokken bewoners en de VVE.

De stichting Salvage helpt bij de afhandeling van de schade en regelt, als dit nodig is, opvang voor de bewoners.

Deel dit bericht via...